Skip to main content

Δελτίο Τύπου για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιστιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής στο Δήμο Αρριανών

Με τη συμμετοχή των πολιτών, να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο ξεκίνησε η υλοποίηση των Συνοδευτικών Μέτρων της Πράξης “ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016»- Κοινωνικής Σύμπραξης Ροδόπης” στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ. Ο Δήμος Αρριανών συμμετέχει ως μέλος της Σύμπραξης Ροδόπης και στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του προγράμματος ΤΕΒΑ θα υλοποίηση μια σειρά δράσεων.
Πρόκειται για μια σειρά ενεργειών και δράσεων που έχουν προγραμματιστεί, υλοποιούνται και θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβρη του 2018.
Στις 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα στον οικισμό της Φιλύρρας και ακολούθησαν Δράσεις Εργασιακής Ένταξης που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού, στους οικισμούς Κέχρου και Οργάνης. Στο πλαίσιο αυτών ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι για τις παροχές του προγράμματος και ακολούθησαν ατομικές συνεδρίες με την υποστήριξη ειδικών συνεργατών προκειμένου να συζητηθούν θέματα που τους απασχολούν. Η πλειοψηφία των ωφελουμένων αναζητά επαγγελματικές διεξόδους και εναλλακτικές μορφές αγροτικής επιχειρηματικότητας. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις χρηματοδοτήσεις των νέων αγροτών, εναλλακτικών καλλιεργειών, στη δημιουργία και ανάπτυξη συνεταιριστικών σχημάτων στην κτηνοτροφία και στην εκμετάλλευση της ξυλείας του ορεινού όγκου του Δ. Αρριανών.
Με μεγάλο ενδιαφέρον από γονείς αλλά και παιδιά ξεκίνησε και το πρόγραμμα πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά που πραγματοποιείται στους οικισμού Φιλλύρας και Αρριανών. Πρόκειται για δραστηριότητες διαδραστικών εργαστηρίων και παιχνιδιών που αποσκοπεί στην θετική-ενεργή ενασχόληση των παιδιών και ψυχαγωγία αυτών.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν δράσεις Ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης των γυναικών που θα περιλαμβάνουν ενέργειες συμβουλευτικής, υποστήριξης και ενδυνάμωσης των γυναικών προκειμένου να αποκτήσουν εφόδια που θα βελτιώνουν την προσωπική και κοινωνικής τους εξέλιξη. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο και Οκτώβρη του τρέχοντος έτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα των δράσεων έχει δημοσιευθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, στα socialmedia, ενώ έχουνε ενημερωθεί οι ωφελούμενοι και θα ενημερώνονται μέσω ενημερωτικών sms που λαμβάνουν πριν από κάθε δράση.
Σχετικά με τις παροχές του προγράμματος, τους σκοπούς και σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα έχει εκδοθεί σχετικό ενημερωτικό έντυπο.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του προσωπικού του Κέντρου Κοινότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και ενημέρωση, στο γραφείο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αρριανών με έδρα το Δημαρχείο Φιλλύρας και στα τηλέφωνα 2531352833

 

| Δελτίο Τύπου |

  • Δημιουργήθηκε στις