Skip to main content
RSS

Ενημέρωση για την μερίδα που πραγματοποιήθηκε με θέμα την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τα Στελέχη του Κέντρου Κοινότητας επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Η Επικοινωνία μέσα στην Οικογένεια» στο Δημοτικό Κατάστημα των Αρριανών την Δευτέρα 1 Απριλίου. Η Κοινωνική Λειτουργός Γεωργιάδου Ειρήνη, ενημέρωσε αρχικά τις παραβρισκόμενες για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο Κέντρο Κοινότητας και στην συνέχεια η Ψυχολόγος, Μεχμέτ Νεσέ ανέπτυξε το θέμα της ημερίδας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν την επικοινωνία καθώς και τα εμπόδια που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της. Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν τρόποι που προωθούν την επικοινωνία και συμβάλλουν στην αποφυγή παρανοήσεων και στρεβλώσεων

 

20190401 120850

  • Δημιουργήθηκε στις

Ενημέρωση για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του έργου MediciNet II

 medicinet

Περισσότεροι από 150 κάτοικοι της Οργάνης, του Κέχρου, της Φιλλύρας και των Αρριανών εκπαιδεύτηκαν σε παροχή πρώτων βοηθειών παρακολουθώντας τις ενημερωτικές εκδηλώσεις του έργου MediciNet II που διοργανώθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» σε συνεργασία με το Δήμο Αρριανών. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις με τίτλο «Πώς να σώσεις μια ζωή» πραγματοποιήθηκαν στην Οργάνη, τον Κέχρο, τα Αρριανά και την Φιλλύρα στις 19-20 Μαρτίου 2019.
Παράλληλα, περισσότεροι από 210 μαθητές των μειονοτικών δημοτικών σχολείων του Δήμου Αρριανών συμμετείχαν στο πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Αγωγής Στοματικής Υγείας όπου εξετάστηκαν από οδοντίατρο και ενημερώθηκαν για τη σωστή φροντίδα της οδοντοστοιχίας τους. Η δράση υλοποιήθηκε στις σχολικές αίθουσες των μειονοτικών δημοτικών σχολείων Οργάνης, Κέχρου και Φιλλύρας, με τη συμμετοχή συνολικά 10 δημοτικών σχολείων, στις 19 αλλά και στις 20 Μαρτίου που αποτελεί και την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας.
Οι παραπάνω δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου MediciNet II με τίτλο «Προάγοντας την υγεία σε επιτυχημένη βάση: Ενισχύοντας τη συνεργασία των νοσοκομείων σε επείγοντα περιστατικά», το οποίο υλοποιείται από το Γ.Ν. Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» σε συνεργασία με το Νοσοκομείο του Κίρτζαλι στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020».

Πληροφορίες για το έργο MediciNet II
Βασική δράση του έργου MediciNet II αποτέλεσε η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός των χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την αποτελεσματικότητα, την ακρίβεια και την ασφάλεια των χειρουργικών επεμβάσεων στο Νομό Ροδόπης.
Με συνολικό προϋπολογισμό 1.336.407,94 ευρώ, το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και κατά 15% από την Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020»

 

| Δελτίο ΤύπουCPR photoIMG 20190319 102039IMG 20190319 114423IMG 20190320 104719IMG 20190320 115056

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Διήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του έργου MediciNetΙΙ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ MediciNet II στις 19-20 Μαρτίου 2019


Το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» σε συνεργασία με το Δήμο Αρριανών διοργανώνουν διήμερο Ενημερωτικών Εκδηλώσεων για παροχή πρώτων βοηθειών και βασική υποστήριξη ζωής με τίτλο «Πώς να σώσεις μια ζωή» στο πλαίσιο του έργου MediciNet II,στις19-20 Μαρτίου 2019 στην Οργάνη, τον Κέχρο και τα Αρριανά.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
 Τρίτη 19 Μαρτίου, ώρα 10.00: Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Οργάνης
 Τρίτη 19 Μαρτίου, ώρα 19.00: Δημοτική Αίθουσα Εκδηλώσεων Αρριανών
 Τετάρτη 20 Μαρτίου, ώρα 10.00: Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κέχρου
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις Προληπτικής Οδοντιατρικής σε μαθητές δημοτικού, την Τρίτη 19 Μαρτίου μεταξύ 09.00-14.00 στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Οργάνης, και την Τετάρτη 20 Μαρτίου μεταξύ 09.00-14.00 στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Φιλλύρας και στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κέχρου.

Βασικές πληροφορίες για το έργο
Το έργο MediciNet II με τίτλο «Προάγοντας την υγεία σε επιτυχημένη βάση: Ενισχύοντας τη συνεργασία των νοσοκομείων σε επείγοντα περιστατικά» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020». Βασική δράση του έργου αποτέλεσε η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός των χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την αποτελεσματικότητα, την ακρίβεια και την ασφάλεια των χειρουργικών επεμβάσεων στο Νομό Ροδόπης.
Ο συνολικός του προϋπολογισμός είναι 1.336.407,94 ευρώ και υλοποιείται με τη συνεργασία των Νοσοκομείων Κομοτηνής και Κίρτζαλι (Βουλγαρία) για την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας. Σημειώνεται ότι το Medicinet II αποτελεί τη συνέχεια του έργου Medicinet I το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» με το ίδιο εταιρικό σχήμα και βραβεύτηκε ως καλή πρακτική διασυνοριακής συνεργασίας.
Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και κατά 15% από την εθνική συμμετοχή της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020».

 

| Δελτίο τύπου | | αφίσα

  • Δημιουργήθηκε στις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4ης ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ INTERREG

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η 4η Διακρατική Τεχνική Συνάντηση και Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου: “Policies for enhancing access to Health Services in deprived Areas” (ακρωνύμιο: ‘THE HEALTHY MUNICIPALITY’), που πραγματοποιήθηκε στη Φιλλύρα, έδρα του Δήμου Αρριανών, στις 08/01/2019. Το έργο υλοποιείται ως μέρος του Προγράμματος Συνεργασίας ‘Interreg V-A Greece-Bulgaria 2014-2020’ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους με 1.135.147,40 €.

Περισσότερα …ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4ης ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ INTERREG

  • Δημιουργήθηκε στις