Skip to main content

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχει περιέλθει εις γνώση του Δήμου Αρριανών ότι το όνομα, το λογότυπο του και άλλα στοιχεία του, χρησιμοποιούνται καταχρηστικά από τρίτους σε σχέση με εικονικές οικονομικές συναλλαγές και λοιπές δραστηριότητες που ενέχουν απάτη. Μάλιστα ο Δήμος Αρριανών αναφέρεται ως ο Φορέας μέσω του οποίου θα πραγματοποιούνται πληρωμές ή συναλλαγές, αφορούσες -ως επί το πλείστον- εξόφληση προμηθειών, έργων, μελετών ή λοιπών συναλλαγών, αιτούμενος τη χορήγηση τραπεζικών στοιχείων των υποψηφίων θυμάτων ηλεκτρονικής απάτης.

Εν προκειμένω, ο Δήμος Αρριανών επιθυμεί να αποσαφηνίσει ότι ο ίδιος δεν μετήλθε, μήτε μετέρχεται σε τηλεφωνικές ή ηλεκτρονικές επικοινωνίες με φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις, προκειμένου να του χορηγηθούν τραπεζικά στοιχεία, για τη διενέργεια συναλλαγών. Για τον λόγο αυτόν ο Δήμος μας καλεί το κοινό να αποφεύγει οποιαδήποτε επαφή με πρόσωπα που επιδίδονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, να μην αποστέλλει χρήματα και να μην αποκαλύπτει στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικών καρτών του σε οποιονδήποτε ισχυρίζεται ότι τον εκπροσωπεί ή ότι σχετίζεται με εκείνον στο πλαίσιο συναλλακτικών σχέσεων, που αφορούν τον ΟΤΑ Α΄ Βαθμού.

Τέλος, ο Δήμος Αρριανών επισημαίνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση χρήσης του ονόματος, των λογότυπων ή της διεύθυνσής του για σκοπούς εξαπάτησης του κοινού. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί την ύπαρξη αμφιβόλου προελεύσεως τηλεφωνικών κλήσεων, εγγράφων ή ηλεκτρονικών μηνυμάτων/αλληλογραφίας, τα οποία αναφέρονται στο Δήμο Αρριανών ή παρουσιάζονται ως προερχόμενα από αυτόν, ή σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή του τέτοιες πληροφορίες, θα πρέπει να ενημερώσει αμέσως ή να συμβουλευθεί τις αρμόδιες αρχές.

|ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ|