Skip to main content

Μένουμε Σπίτι

Η παραμονή στο σπίτι μας δίνει τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούμε, να διασκεδάσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα από την εικονική περιήγηση σε διάσημα και μουσεία του κόσμου.

 

  • Google Arts & Culture
    Όλη η οικογένεια λάτρεις και μη της τέχνης έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε όλο τον πλανήτη και να δουν πίνακες ή άλλες μορφές τέχνης χάρη στο Google Arts & Culture.

    Πρόκειται για μια πλατφόρμα που έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό μουσεία και γκαλερί, στα οποία μπορεί κανείς να περιηγηθεί από τον υπολογιστή ή ακόμη και το κινητό ή το τάμπλετ του.

    Το περιεχόμενο είναι ταξινομημένο πολύ έξυπνα και έτσι η ανάπτυξη του περιεχομένου να γίνεται με τρόπο εύκολο και συναρπαστικό. Ανάλογα με το μουσείο που επιλέγει κάποιος, θα μπορεί να θαυμάσει διάφορα έργα τέχνης από γνωστές συλλογές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να περιηγηθεί εικονικά σε χώρους του μουσείου.

    Ανάμεσα στα μουσεία που περιλαμβάνει η πλατφόρμα βρίσκεται το μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, τη γκαλερί Ουφίτσι (Uffizi) στη Φλωρεντία, το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, το μουσείο του Πέρα και το μουσείο Σακίπ Σαπαντζή στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τα ελληνικά μουσεία: το μουσείο της Ακρόπολης και το μουσείο Μπενάκη.

    Επιπλέον, οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής μπορούν να εξερευνήσουν το μοντέρνο, σπειροειδές σχέδιο του Μουσείου Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη, σχεδιασμένο από τον Φρανκ Λόιντ Ράιτ όπως και το bauhaus στο Ντεσό.

    Επιπλέον υπάρχει ενότητα που ταξινομεί το περιεχόμενο κατά τοποθεσία, ούτως ώστε επιλέγοντας χώρα ή πόλη να ανακαλύπτεις πολλές πληροφορίες για τον πολιτισμό της περιοχής.

    Το βλέμμα σας θα αιχμαλωτιστεί από τη θέα του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι και από εικόνες πόλεων και εξοχής πολύ μακρινών για να φτάσουμε.

    Πολύ ενδιαφέρουσα επίσης θεματική ενότητα είναι η γνωριμία με τους προγόνους μας, όπου παρουσιάζεται στο σπήλαιο του Σοβέ (Chauvet cave) στην περιοχή Ωβέρνη-Ρον-Αλπ της Νότιας Γαλλίας όπου σώζονται μερικά από τα παλαιότερα και καλύτερα διατηρημένα δείγματα τοιχογραφιών στον κόσμο.

    Μία εντελώς διαφορετική εμπειρία αποτελεί και η επίσκεψη στο Γερμανικό Ωκεανογραφικό Μουσείο που παρουσιάζει τη ζωή του βυθού.

    Το περιεχόμενο πραγματικά είναι αστείρευτο και σίγουρα αξίζει να το επισκευτείτε.

    Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα εδώ...

  • κ