Skip to main content

Σύστασης Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας

Ο Δ. Αρριανών καλεί τους δημότες του που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν την Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους σύμφωνα με τις οδηγίες της παρούσας ανακοίνωσης.

Η πολιτική προστασία αποβλέπει στην προστασία της ζωής, υγείας και περιουσίας των πολιτών από φυσικές και λοιπές καταστροφές που προκαλούν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Στο πλαίσιο του σκοπού της περιλαμβάνεται η μέριμνα για τα υλικά και πολιτιστικά αγαθά, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις υποδομές του Δ. Αρριανών, με στόχο την ελαχιστοποίηση των συνεπειών ενδεχομένων καταστροφών.

Τομείς δραστηριοποίησης της Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρριανών καθορίζονται οι: Πυροπροστασία, Δασοπροστασία, Δασοπυρόσβεση, Αντιπλημμυρική Προστασία, Έρευνα και Διάσωση, Πρώτες Βοήθειες, Πρόληψη και Αντιμετώπιση Καταστροφών, Οργάνωση και Λειτουργία Χώρων Συγκέντρωσης Πληθυσμού μετά από καταστροφές, Βοήθεια και Αρωγή στους πληγέντες μετά από καταστροφές, Παροχή Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Επικοινωνίες, Ενημέρωση, Εκπαίδευση, Επιμόρφωση, Ευαισθητοποίηση Πολιτών και Διεξαγωγή Ημερίδων, Συνεδρίων, Συμποσίων αλλά και οποιοδήποτε άλλο τομέα που είναι δεκτικός εθελοντικής δράσης.

Η Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρριανών θα αποτελεί την τράπεζα εθελοντών που θα χρησιμοποιηθούν στους διάφορους τομείς Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με τις επιλογές τους και τον διαθέσιμο χρόνο τους και πάντα υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση των αρμοδίων οργάνων και υπηρεσιών του Δ. Αρριανών.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι δημότες που επιθυμούν να εγγραφούν να συμπληρώσουν την συνημμένη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε να προσέλθουν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο δημαρχείο του Δ. Αρριανών στην Φιλλύρα για να την υποβάλουν.

 

Υπεύθυνη δήλωση