Skip to main content

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για τη χειμερινή περίοδο 2024 - 2025

Την Τετάρτη 16/10/2024 διεξήχθη η 2η Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Αρριανών.

    Η συνεδρίαση έλαβε χώρα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρριανών, υπό τον Δήμαρχο Αρριανών κ. Ερδέμ Χουσεΐν, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Οσμάν Χότζα Οσμάν  και την  Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρριανών κ. Συναδινή Χαριτοπούλου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

  • Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων κατά την περίοδο 2024 – 2025
  • Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και έλαβαν τον λόγο επί των ανωτέρω θεμάτων Υπηρεσίες του Δήμου Αρριανών, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Δασών και του ΕΚΑΒ Τμήμα Κομοτηνής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν αφενός οι τρόποι συνεργασίας και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την εκτέλεση έργων και δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας που έχουν άμεση και καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού και αφετέρου οι δράσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που τυχόν θα προκύψουν από τα εν λόγω φαινόμενα καθώς και τη  διαχείριση των συνεπειών τους.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον καθαρισμό των ρεμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων που πραγματοποιούνται στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Αρριανών, με τη συντήρηση εξοπλισμού και μηχανημάτων του Δήμου, με την προμήθεια αλατιού από αυτόν, με τον προσδιορισμό μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας όταν προβλέπεται από την ΕΜΥ η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές και καταιγίδες, παγετός, χιονόπτωση κλπ.), με τον σχεδιασμό υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, καθώς επίσης και με την αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Νομού σε δράσεις για την υποστήριξη του έργου του Δήμου στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, παγετού και χιονοπτώσεων, καθώς και κάθε άλλο θέμα που κρίνεται απαραίτητο για την αντιμετώπιση των ως άνω αναφερόμενων κινδύνων.

α1.jpg

α2.jpg

α3.jpg

α4.jpg

α5.jpg

α6.jpg

α7.jpg

α8.jpg

α9.jpg

α10.jpg

α11.jpg

α12.jpg

α13.jpg