Ευχαριστίες Δημάρχου Αρριανών για την κατάσβεση φωτιάς σε δασική έκταση στη Χλόη
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Ιουλίου 2025 σε δασική έκταση στη Χλόη του Δήμου Αρριανών.
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν αρχικά 36 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 7ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, με συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Δήμου Αρριανών, του όμορου Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, της Περιφέρειας και του Ερυθρού Σταυρού.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανθρώπινο δυναμικό και μέσα αυξήθηκαν σε 76 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 7ης και 2ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, 24 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Οι κάτοικοι της Χλόης είχαν απομακρυνθεί προληπτικά, αφού προηγήθηκε μήνυμα από το «112» με το οποίο ενημερώθηκαν οι πολίτες για την πυρκαγιά και κλήθηκαν όσοι βρίσκονται στην περιοχή να απομακρυνθούν προς Κέχρο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.
Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο -και δεν απείλησε οικίες και ποιμνιοστάσια που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση- χάρη στην άμεση επέμβαση δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των οχημάτων πυρασφάλειας από το Δήμο (υδροφόρες) αλλά και στην κινητοποίηση εθελοντών δημοτών της περιοχής και των κατοίκων του οικισμού Χλόης.
Ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Ερδέμ Χουσεΐν εκφράζει τις ευχαριστίες του και συγχαίρει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ροδόπης, την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, την 21η Ταξιαρχία Κομοτηνής ΧΧΙ ΤΘΤ, την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, τη Διεύθυνση Δασών, τον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών, τους εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Περιφεριακού Τμήματος Κομοτηνής του Ε.Ε.Σ. όλα τα στελέχη και τους εργαζομένους των υπηρεσιών του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας και τους κατοίκους του οικισμού Χλόης, οι οποίοι επέδειξαν επαγγελματική ευσυνειδησία και θάρρος γεγονός που συνέβαλε στην άριστη διαχείριση της κατάστασης, η οποία είχε αίσιο τέλος σε σύντομο χρόνο.
Ο Δήμαρχος Αρριανών
Ερδέμ Χουσεϊν